Laser

LASER je sodoben pripomoček v zobozdravstvu, ki nam omogoča, da smo pri svojem delu izjemno natančni, poleg tega pa tak poseg omogoča brezbolno delo ob uporabi le minimalne količine anestetika ali celo brez njega. Poleg tega laser s svojim delovanjem odlično zaustavlja krvavitev in sočasno desenzibilizira živčne končiče ter na celice in tkiva deluje biostimulativno, zato je celjenje po takih posegih hitrejše in lažje.

Prednost laserja, ki ga uporabljamo naši ambulanti, je širok spekter uporabe in minimalno invazivni posegi.

 

PODROČJA UPORABE

Zdravljenje koreninskih kanalov: zmanjšanje števila bakterij v koreninskem kanalu na najmanjšo možno raven.

Zdravljenje paradontalne bolezni: v paradontalnih žepih po temeljitem čiščenju z ročnimi inštrumenti, lahko z laserjem uničimo bakterije, ki so prisotne v žepih in pospešimo zdravljenje.

Manjši kirurški posegi: kot so podaljšanje klinične krone,odstranitev hiperplastične dlesne, prekinjanje močnih povezav ustnice in dlesne ali jezika in dlesne, odstranjevanje fibromov, hemangiomov, odpiranje retiniranih zob, ustavljanje krvavitve po puljenju in pospešitev celjenja rane po izpuljenju zoba, lajšanje bolečine po puljenju, incizija abscesa

Zmanjševanje refleksa bruhanja: pomembno olajša delo in olajša pacientu mučne trenutke na zobozdravniškem stolu, bodisi za izdelavo zalivke ali odtiskovanje za protetične nadomestke.

Ostala področja:

  • Zdravljenje aft in herpesa
  • Lajšanje bolečine v čeljustnem sklepu in zapore čeljustnega sklepa
  • Lajšanje nevralgije
  • Glajenje brazgotin
  • Zmanjševanje otekline in hematoma
  • Lajšanje bolečine zaradi sinuzitisa